اورونوف نیم فصل از پرسپولیس جدا می شود؟
هافبک تهاجمی ملی پوش ازبکستانی تیم پرسپولیس همچنان از یک تیم قطری پیشنهاد دارد و ظاهرا می خواهد از این تیم جدا شود.
رئیس کل دادگستری استان تهران از آغاز فعالیت 12 مجتمع دادگاه های صلح با 100 شعبه از امروز خبر داد.
وی افزود که معاون اول قوه قضاییه با مدیریت شورای راهبری دادگاه های صلح، نقش مهمی در راه اندازی و هدایت این دادگاه ها داشته اند. این دادگاه ها به تدریج و با کمترین مشکل در سراسر کشور راه اندازی شده اند.
القاصی مهر ادامه داد: منظومه دادگاه های صلح در شهر تهران با برنامه ریزی دقیق و بدون نیاز به هزینه های اضافی راه اندازی شده است و این مهم با بهره گیری از ظرفیت ها و امکانات موجود تحقق یافت.
رئیس کل دادگستری استان تهران ضمن قدردانی از معاون اول قوه قضاییه و دیگر مسئولان مربوطه، بیان کرد که این دادگاه ها بدون فشار مالی و با استفاده از زیرساخت های موجود فعالیت خود را آغاز کرده اند.
وی تصریح کرد: جلسات مستمری در استان تهران پیرامون فعالیت دادگاه های صلح تشکیل شده و شورای راهبری فرعی نیز در استان برای نظارت بر اجرای این طرح زیر نظر شورای راهبری قوه قضاییه ایجاد شده است. القاصی مهر همچنین خاطرنشان کرد که بیش از 3 هزار ساعت جلسه هماهنگی برای راه اندازی این دادگاه ها برگزار شده است.
رئیس کل دادگستری استان تهران تأکید کرد: بر اساس کارسنجی های انجام شده، 95 هزار و 156 پرونده ورودی در سال 1402 در استان تهران در صلاحیت دادگاه های صلح بوده است. برآوردها نشان می دهند که بیش از 500 شعبه دادگاه صلح نیاز است؛ با این حال، در ابتدا تصمیم گرفتیم تا 400 پرونده به هر شعبه ارجاع دهیم و بیش از 300 شعبه دادگاه صلح تأسیس کنیم. تاکنون 50 شعبه دادگاه صلح در شهرستان های استان تهران ایجاد شده و با توجه به نیاز، به تدریج سایر شعب نیز فعال خواهند شد.
القاصی مهر ادامه داد: در شهر تهران، با حضور مسئولان عالی قضایی، فعالیت 12 مجتمع قضایی با محوریت صلح آغاز شده است. در این مجتمع ها، 125 شعبه پیش بینی شده، اما امروز 100 شعبه فعالیت خود را شروع کردند.
وی با اشاره به هماهنگی های لازم برای فعالیت دادگاه های صلح، اظهار کرد که در کنار هر شعبه دادگاه صلح، دو شورای حل اختلاف نیز فعال هستند و بیشتر دادگاه ها در محل شورای حل اختلاف مستقر شده اند.
القاصی مهر افزود: برای پرونده های باقی مانده در شعب شورای حل اختلاف برنامه ریزی صورت گرفته و حدود 50 هزار پرونده در این شعب وجود دارد که از امروز به شعب صلحی تبدیل می شوند. این پرونده ها برای مصالحه مورد بررسی قرار خواهند گرفت و در صورت عدم مصالحه، پرونده ها مسیر صدور حکم را طی خواهند کرد.
رسیدگی های قضایی به دادگاه صلح سپرده شدوی همچنین با اشاره به تلاش های همکارانش اظهار کرد که با وجود کمبودها و بدون دریافت بودجه اضافی، برای اجرای برنامه های لازم و راه اندازی این دادگاه ها تلاش کرده اند و پیش بینی می شود که یک سوم از مراجعین به این دادگاه ها مراجعه خواهند کرد.
تمرکززدایی مورد توجه دادگاه های صلح باشد
محمدصادق معتمدیان؛ استاندار تهران هم با بیان سخنانی در این مراسم گفت: بعد از چند سال اجرای آزمایشی قانون شوراها در سال گذشته قانون دائمی شوراها تصویب شد و امروز شاهد افتتاح دادگاه های صلح هستیم که به مردم خدمات خواهد داد. این امر کاهش هزینه های مردم و استفاده بیشتر از ظرفیت های دستگاه قضایی را به همراه خواهد داشت.
وی گفت: استان تهران 19 برابر میانگین کشوری تراکم جمعیت دارد که در آن توسعه متوازن هم وجود دارد، یک مأموریت ما در دولت چهاردهم تمرکززدایی از استان تهران است و امیدواریم دادگستری استان هم در این باره اقداماتی داشته باشد.
معتمدیان افزود: با برخورد با اشرار و سوداگران مرگ و ... امنیت پایدار را در سطح استان تهران برقرار کنیم و در شورای تأمین استان در این باره با داد گستری و ضابطین و فراجا همکاری داریم. با این حال رویکرد پیشگیرانه قوه قضاییه از نظر ساختاری و عملکردی تحول خوبی در قوه قضاییه ایجاد کرده است.
دادگاه صلح مدل و شیوه جدید در عدلیه است
حجت الاسلام حمزه خلیلی؛ معاون اول قوه قضاییه هم طی سخنانی در این مراسم اظهار کرد: ما در رسیدن به دادرسی عادلانه یا عادلانه تر برای رسیدن به عدالت، در چه چیزی باید تأثیرگذار باشیم، آیا باید گزاره را تغییر دهیم یا توسعه دهیم، تغییر باید در اصول باشد یا در موضوع دیگری؛ این سؤال اساسی برای من و شما و مردمان ماست. اگر تغییرات در گزاره ها باید باشد از کجا باید شروع کنیم.
وی افزود: عدالت اصل است و عدالت چه توازن باشد و چه انصاف، زمان و مکان نمی شناسد. با تمام تعاریفی که برای عدالت شده است، عصر و زمان نمی تواند عدالت را کهنه کند و این اصل، ثابت و لایتغیر است.
خلیلی افزود: در هر عصر و زمانی باید به اصل عدالت توجه داشته باشیم و نمی توانیم آن را به طور دیگری تغییر و توسعه دهیم اما در شیوه ها می توانیم تغییراتی به وجود آوریم و می توانیم آن را تعمیم و توسعه دهیم و با امر جدیدی عدالت را به شیوه جدیدی پیگیری کنیم.
معاون اول قوه قضاییه ادامه داد: عصر و زمان، شیوه های رسیدن به عدالت را تغییر می دهد، پس ما در شیوه ها برای رسیدن به عدالت می توانیم تغییراتی به وجود بیاوریم و یا تعمیم بدهیم.
خلیلی اداما داد: در کنار محاکم ما هیئت منصفه را ایجاد کرده ایم که دادگاه ها را به سمت عدالت بیشتر سوق می دهد. امروز دادگاه های برخط داریم که می تواند ما را در رسیدگی و انشای رأی به عدالت بیشتر می رساند چون نظاره اموری وجود ندارد. این تأسیس جدیدی است که در کنار محاکم ایجاد شده است و دنیا آن را پذیرفته است و متون ما هم آن را می پذیرد.
وی با اشاره با فعالیت دادگاه های صلح گفت: دادگاه صلح هم مانند دیگر دادگاه ها، یک دادگاه است. محاکم ما می تواند محاکم انقلاب و عمومی و حقوقی و کیفری و محاکم صلح باشد. پس دادگاه است که در آن قضاوت می شود و رسیدگی با آن بر اساس ماهیت قضایی آن است. دادگاه های صلح مدل جدید و شیوه جدید است که در کنار آن شورای حل اختلاف فعالیت می کند. دادگاه های صلح از ظرفیت شوراهای حل اختلاف برای ایجاد صلح استفاده می کنند.
معاون اول قوه قضاییه تأکید کرد: دادگاه صلح، مدل و شیوه جدید در عدلیه است که ما را به رسیدن به عدالت کمک خواهد کرد و می دانم که تجربه موفقی خواهد بود و تجربه آن را در محاکم بعدی به خصوص محاکم خانواده تعمیم خواهیم داد.
خلیلی در پایان اظهار کرد: خواهش من این است که همگان دست به دست هم بدهیم و این شیوه را توسعه دهیم، ابتدا از دادگاه های صلح شروع کردیم و تلاش کنیم آن را تعمیم و توسعه بیشتر بدهیم.
در این آیین جمعی از مسئولان قضایی از جمله حجت الاسلام موحدی آزاد؛ دادستان کل کشور، حجت الاسلام هادی صادقی؛ رییس مرکز توسعه حل اختلاف، قاضی سراج؛ معاون سیاسی قوه قضاییه، علی صالحی؛ دادستان تهران و جمعی از قضات عالی رتبه حضور داشتند.
به گزارش تسنیم؛ نشانی برخی مجتمع های دادگاه های صلح شهر تهران به این شرح است:
1 - ساختمان دادگاه صلح شهید نیلفروشان خیابان شهید نجات اللهی، بالاتر از تقاطع طالقانی، بن بست دوم، ساختمان شهید نیلفروشان
2 - ساختمان دادگاه صلح شهید احمد کاظمی، خیابان شریعتی، بالاتر از تقاطع طالقانی، نبش کوچه فرهاد، ساختمان شورای حل اختلاف منطقه 27 (شهید احمد کاظمی)
3 - ساختمان دادگاه صلح شهید صیاد شیرازی، خیابان دماوند، ابتدای خیابان وحیدیه، خیابان داوودی، ساختمان شورای حل اختلاف منطقه 8 و 4 (شهید صیاد شیرازی)
4 - ساختمان دادگاه صلح شهید باکری، ضلع شرقی میدان ونک، کوچه شهید مسعود ثانی، ساختمان شورای حل اختلاف منطقه 25 و 6 (ساختمان شهید باکری)
انتهای پیام/
{{name}}
{{content}}